Operationel VS Finansiel leasing: Guide til valg af leasing

Operationel VS Finansiel leasing: Guide til valg af leasing

Er du også stødt på begreberne operationel leasing og finansiel leasing, men er du i tvivl om, hvad de forskellige typer af leasing kan, og hvilken af dem der er den bedste for dig? Her får du svaret på, hvad forskellene på operationel leasing og finansiel leasing er, og hvordan du finder ud af, hvad der er den bedste løsning for dig.

Operationel leasing er en all inclusive løsning

De mest populære leasingtyper i dag er operationel leasing og finansiel leasing, men der er faktisk rigtig mange ting, der adskiller de to fra hinanden. Med operationel leasing får du en all inclusive aftale på din bil, så du ikke skal tænke på meget andet end at betale en månedlig ydelse. Vælger du operationel leasing hos Agilease, indeholder din leasingaftale reparationer, service, vinter- og sommerdæk, dækskifte, vejhjælp og lånebil ved værkstedsbesøg. Det betyder, at der ikke kommer overraskelser, når du kører bilen på værksted, og du får derfor stor økonomisk sikkerhed, når du vælger denne type.

Din månedlige ydelse ved operationel leasing afhænger primært af, hvor langt du vil køre om året i din bil, og her er det vigtigt, at du på forhånd har en god indikation af, hvor langt du kører, for ellers kan det blive dyrt for dig, når du afleverer bilen tilbage. Du skal ikke selv sælge bilen efter leasingaftalen ender, og du hæfter ikke for restværdien. Hos Agilease kan du som noget ret unikt vælge operationel leasing, når du vil lease en let brugt premiumbil, og du kan også få en god pris på din leasingaftale. Du kan læse mere om operationel leasing her.

Masser af frihed med finansiel leasing

Vælger du finansiel leasing, kan det minde lidt om at købe din bil på afbetaling. Du får nemlig bilen finansieret, og du får brugsretten til bilen, mens du betaler en månedlig ydelse. Finansiel leasing giver dig stor frihed i forhold til, hvor langt du kan køre om året, for der er ingen begrænsning på. Til gengæld skal du selv betale for reparationer, service og drift, ligesom du ville, hvis du selv ejede bilen. Når din leasingaftale udløber, skal du med finansiel leasing enten selv købe bilen eller sørge for, at en anden køber den, og derfor er det også vigtigt, at du aftaler en realistisk restværdi, når du indgår din leasingaftale. Læs mere her, hvis du vil blive klogere på finansiel leasing.

Vælg leasing ud fra dine behov

Om du skal vælge operationel leasing eller finansiel leasing afhænger af dine behov. Er det nødvendigt for dig, at du ved, præcis hvor meget din bil koster om måneden, så er operationel leasing helt sikkert en løsning, der vil passe godt til dig. Ved du til gengæld, at du har brug for ikke at have begrænsning på, hvor langt du kan køre i bilen, så kan finansiel leasing være den optimale model for dig. På agilease.dk kan du læse mere om alle de forskellige leasingtyper samt se udvalget af premiumbiler hos Agilease.