Luft til luft varmepumpe Guide: Trin for trin til den perfekte varmepumpe

Luft til luft varmepumpe Guide: Trin for trin til den perfekte varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er en smart løsning, hvis du bruger elvarme eller oliefyr som din nuværende varmeløsning. Men det kan være svært at finde ud af, hvordan du vælger den helt rigtige varmepumpe, for det afhænger nemlig af mange ting – er det i sommerhuset eller i helårshuset, den skal bruges, hvor stort er huset, osv. Derfor får du her en guide til, hvordan du vælger den perfekte luft til luft varmepumpe til dine behov.

Vælg en luft til luft varmepumpe i stedet for oliefyr og elvarme

En luft til luft varmepumpe er især en god løsning, hvis dit hjem er opvarmet af enten elvarme eller et oliefyr, fordi en luft til luft varmepumpe er meget mere energieffektiv end disse to løsninger. Da du bruger langt mindre strøm til at opvarme din bolig med en luft til luft varmepumpe, vil det derfor gavne både din pengepung og miljøet på længere sigt, når du investerer i en luft til luft varmepumpe til din helårsbolig eller dit sommerhus.

Tænk over størrelsen på dit hus

Når du skal vælge den luft til luft varmepumpe, der passer bedst til dine behov, skal du også se på, hvor stor din bolig er. Varmepumper har nemlig forskellige ydelser, og det betyder, at de kan opvarme arealer af forskellig størrelse. Hvis du vil være sikker på at få det optimale ud af din luft til luft varmepumpe, skal du altså finde en model, der passer til størrelsen på dit hjem. Hvis du for eksempel skal opvarme et lille sommerhus på 50 m2, er der ingen grund til at investere i en luft til luft varmepumpe, der kan varme op til 145 m2 op. Har du derimod en stor helårsbolig, der er over 100 m2, skal du selvfølgelig ikke nøjes med en model, der kun kan varme op til 100 m2 op. Find derfor en model, der kan varme et areal op, som passer med dit hjem.

Hvis dit hjem er meget stort, kan det være, at du skal have flere varmepumper, så du kan varme hele huset op. Er du i tvivl om, hvor stort behovet er i din bolig, kan du altid kontakte NovaSolar, der er specialister i varmepumper. De sidder altid klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning til netop din bolig.

Find en luft til luft varmepumpe med den rette SCOP-værdi

SCOP er forkortelsen af ordene seasonal coefficient of performance, og det betyder med andre ord, hvor varmeeffektiv din luft til luft varmepumpe er. SCOP-værdien er et udtryk for, hvor meget varme du får pr. kW, og hvis en luft til luft varmepumpe har en SCOP-værdi på 4,2, betyder det, at du får 4,2 kW varme pr. kW strøm, pumpen bruger. I nogle tilfælde er det vigtigt, at du vælger en luft til luft varmepumpe med en høj SCOP-værdi, men det er ikke altid det vigtigste.

Skal du bruge din luft til luft varmepumpe i et helårshus, er det vigtigt, at du vælger en luft til luft varmepumpe med en høj SCOP-værdi, så du får mest muligt ud af din luft til luft varmepumpe. Hos NovaSolar kan du finde luft til luft varmepumper med høje SCOP-værdier, hvor den bedste har den højeste SCOP-værdi på markedet på 6,2.

Hav lydniveauet med i overvejelserne

En luft til luft varmepumpe består af en indedel og en udedel, og den virker på den måde, at den omdanner den energi, der er i luften til varme. Men begge dele af varmepumpen kan komme til at støje lidt. Derfor er det også vigtigt, at du tænker over, hvor din luft til luft varmepumpe skal sidde, før du vælger. For hvis luft til luft varmepumpen skal sidde i stuen i sommerhuset, så er det selvfølgelig ikke rart at have en model, der larmer. Der findes heldigvis masser af luft til luft varmepumper, der er støjsvage i den del, der sidder indenfor. Du kan derfor sagtens finde en model, der passer til dit behov, hvis du helst ser, at din luft til luft varmepumpe ikke generer i det rum, hvor den er placeret.

Find ud af, hvilket tilbehør du har brug for

Efter at have overvejet de ovenstående punkter, er det nu blevet tid til, at du skal se på, om du har brug for ekstra tilbehør til din luft til luft varmepumpe. Skal din luft til luft varmepumpe sidde i dit sommerhus, kan du for eksempel tilkøbe SMS-styring eller WiFi-styring af varmepumpen. Det vil gøre det muligt for dig at styre temperaturen i dit sommerhus fra hele verden. For eksempel kan du sørge for, at dit sommerhus er dejlig varmt, inden du tager på weekend væk fra hverdagen. Du kan selvfølgelig også slukke den på afstand, hvis du har glemt det. Mange varmepumper har en 8/10 graders funktion, og den kan selvfølgelig også slås til fra afstand, så du kan være sikker på, at dit sommerhus er frostfrit gennem hele vinteren.

Derudover kan du også få varmepumper, der kan vende processen om, så den også kan bruges som aircondition om sommeren. Denne funktion er både praktisk i et helårshus og et sommerhus, og med de varme danske somre, vi har haft de sidste par år, kan denne løsning være rigtig god at investere i, så du for eksempel kan være sikker på, at der er dejligt køligt i dit soveværelse, når du skal lægge dig til at sove.

Når du har været igennem alle ovenstående trin, og du grundigt har overvejet hvert af dem, er du klar til at finde din nye varmeløsning. Køb din luft til luft varmepumpe her hos NovaSolar, hvor du finder et bredt udvalg af netop luft til luft varmepumper, og der er helt sikkert en, der opfylder alle dine behov. Hos NovaSolar kan du også få gode råd og vejledning i forhold til montering af din varmepumpe, så du kommer så godt fra start som muligt. Læs mere på novasolar-webshop.dk.