Køb af sikkerhedsbriller: 4 tips til at vælge de rette

Køb af sikkerhedsbriller: 4 tips til at vælge de rette

Dine øjne er enormt vigtige for dig, og når du arbejder skal du passe på dit syn, så du ikke risikerer at blive skadet. En god måde at beskytte dit syn og dine øjne på, er ved at bruge sikkerhedsbriller, men det kan være svært at vælge de rette, så du kan gå med dem hele arbejdsdagen igennem uden problemer. Derfor får du her 4 tips til at vælge de helt rigtige sikkerhedsbriller.

1. Vælg den rette pasform

For at det er rart for dig at have sikkerhedsbriller på, er det en god idé at have et par, der har en god pasform. Sidder dine sikkerhedsbriller ikke godt på hovedet, kan du opleve, at brillerne gnaver eller gør ondt, og du kan derfor få lyst til at tage dem af, og så hjælper de ikke meget med at beskytte dit syn. Sørg derfor for, at dine sikkerhedsbriller sidder godt, og at du ikke føler dig generet.

2. Find sikkerhedsbriller med den rigtige sikkerhedsklassificering

Hvis du har et arbejde, der kræver, at du bruger sikkerhedsbriller, så er det også rigtig vigtigt, at du vælger nogle briller, der er egnet til at håndtere de situationer, du bliver udsat for. Det er nemlig ikke alle sikkerhedsbriller, der kan håndtere lige meget, så det er en god idé at kigge på, hvad de forskellige klassificeringer betyder, før du køber et par sikkerhedsbriller. Der er for eksempel én type sikkerhedsbriller, der kan klare mindre mekanisk påvirkning samt stænk fra kemikalier, mens en anden type kan klare kraftig mekanisk påvirkning med mere.

3. Lad dine sikkerhedsbriller være nogen, du har lyst til at have på

Når du tænker sikkerhedsbriller, så tænker du sikkert på nogle briller, der ikke er særligt flatterende eller ligner noget, du har lyst til at tage på. Men i dag laves der faktisk sikkerhedsbriller i rigtig mange forskellige lækre designs, så de ser langt pænere ud, end de har gjort førhen. Derfor kan du også sagtens vælge et par sikkerhedsbriller, som du har lyst til at tage på, så du er mere tilbøjelig til at ville gå med dem i løbet af arbejdsdagen.

4. Få eventuelt glassene refleksbehandlet

For at gøre det mere behageligt for dig selv, kan du også få glassene i dine sikkerhedsbriller refleksbehandlet, så du mindsker gener fra forskellige lyskilder. På den måde kan dine sikkerhedsbriller også fint virke til at skærme dig fra generende lys, så du ikke skal skifte briller i løbet af din arbejdsdag.

Vil du gerne holde dit syn intakt, så er det en rigtig god idé at investere i et par sikkerhedsbriller, men du skal selvfølgelig ikke bare vælge det første det bedste par. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i udvalget af sikkerhedsbriller, så du er sikker på at vælge de rigtige. Læs mere om sikkerhedsbriller her, eller besøg SikkerhedsGiganten på sikkerhedsgiganten.dk, der også har et bredt udvalg af forskellige sikkerhedsbriller til alle formål, så du kan passe godt på dine øjne.