Hvad er privatleasing?

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er et ord, der høres oftere og oftere, for der er flere og flere danskere, der benytter sig af privatleasing, når de skal have bil. Men hvad er privatleasing egentlig, og hvilke fordele er der ved at benytte sig af det i stedet for at købe bilen selv? Det får du svaret på herunder.

Privatleasing er retten til at køre i en bil

Når du køber en bil, så er du ejer af den, og du har fuld råderet til at gøre, hvad du vil med bilen. Men vælger du privatleasing, køber du retten til at køre i bilen i en vis periode, mens en leasingudbyder ejer bilen. Det betyder, at du ikke skal betale bilen kontant selv, og du skal ikke have et stort billån for at få den med hjem i indkørslen. Du skal derimod betale en langt mindre udbetaling og derefter et månedligt beløb for at køre i bilen. Det månedlige beløb, du betaler, dækker over forskellige ting afhængigt af typen af privatleasing, men du skal selvfølgelig selv betale udgifter til forsikring, brændstof og lignende.

Find privatleasing, der passer til dit liv

Der findes flere forskellige former for privatleasing, og det er selvfølgelig en god idé at finde ud af, hvilken type privatleasing der passer til dig, før du lægger dig fast på en leasingtype. En af de mest brugte typer leasing er operationel leasing, der hos nogle leasingudbydere er en all inclusive løsning, hvor det månedlige beløb, du betaler, dækker over reparationer, service, vejhjælp og dækskifte, så du ikke skal bekymre dig om fremtidige uforudsete udgifter. Operationel leasing kræver dog, at du på forhånd ved ca. hvor mange kilometer du kører pr. år, for hvis du kører mere, end hvad din leasingaftale lyder på, kan det gå hen og blive dyrt for dig, når du afleverer bilen tilbage. Operationel leasing kører typisk over 2-3 år.

Du kan også vælge finansiel leasing, og den bedste måde at forklare det på er, at det minder mest om at købe bilen på afbetaling. Med finansiel leasing betaler du også en udbetaling og et månedligt beløb, men det månedlige beløb er egentlig bare en slags afbetaling på bilen. Det vil altså sige, at du selv står for al drift og vedligeholdelse. Til gengæld må du køre ligeså meget, du vil, og når leasingaftalen slutter, køber du bilen selv for et forudbestemt restbeløb.

Du kan også vælge sæsonleasing, hvor du skifter bil efter sæson, men kun betaler for én bil ad gangen, og du kan læse mere om det på agilease.dk.

Lad Agilease stå for din privatleasing

Når du skal have privatleasing, er det vigtigt, at du finder en leasingudbyder, der kan tilbyde dig en aftale, der passer til dine behov. Hos Agilease laver de fleksibel privatleasing tilpasset dine præferencer, så du får en god aftale for dig. Du kan læse mere om privatleasing her hos Agilease samt se det store udvalg af let brugte premiumbiler, som de har hjemme netop nu.