Hvad er en elcykel? 4 facts om elcykler

Hvad er en elcykel? 4 facts om elcykler

Elcykler nyder i disse år en voldsom popularitet, hvilket der bestemt er en hel del gode grunde til. En elcykel er nemlig en helt forrygende hjælp til både de stejle bakker, såvel som de kortere og længere distancer. Men hvad er egentlig fidusen med en elcykel? Læs disse 4 facts om elcykler for at blive en smule mere velbevandret indenfor begrebet.

Prisen på en elcykel

Prisen på en elcykel kan svinge forholdsvist meget – alt efter hvilken elcykel man vælger. Men som tommelfingerregel kan man sige, at prisen typisk ligger et sted mellem 7000 – 15000 kroner. Selvom dette ved første øjekast måske lyder en kende pebret, så skal du dog ikke glemme al den kvalitet du egentlig får for dine penge. Med en elcykel får du nemlig et utroligt billigt transportmiddel, der virkelig kan sætte udgifterne forbundet med benzinslugeren derhjemme i garagen i dens rette perspektiv. Derimod vil batteriet på din elcykel kun forbruge ganske lidt strøm i forbindelse med genopladningen – faktisk blot 0.5 kilowatt pr. opladning. Læs mere om elcykler her, hvor du også kan se mere om de store besparelser du kan opnå ved at skrotte bilen til fordel for elcyklen.

En elcykel er lig med besparelser på både pengepungen og miljøet

Hvis du vælger at tage din elcykel i stedet for bilen, så vil du i løbet af forbløffende kort tid begynde at opleve en enorm besparelse på dit månedlige budget. Du vil jo netop komme til at spare rigtigt mange penge i benzin ved blot at hoppe på cyklen – f.eks. til og fra arbejdet. Du vil faktisk kunne spare op til adskillige tusind kroner hvert eneste år ved at vælge elcyklen som dit nye transportmiddel – og det er da bestemt også værd at tage med.

En god måde at få lidt ekstra motion på

Uanset om du er en ældre person, har nedsat førlighed, skader eller blot har et problem ved at møde svedig op på jobbet om morgenen, så vil en elcykel være en perfekt løsning. For det viser sig nemlig, at folk er langt mere tilbøjelige til at hoppe på deres elcykel end deres traditionelle cykler. Dette skyldes jo uden tvivl, at man altid har muligheden for at få lidt ekstra pedalkraft, når og hvornår man skulle have brug for det.

De fleste elcykler kan genoplades hvor som helst

Overraskende nok, så har du faktisk slet ikke behov for en egentlig opladerenhed for at genoplade batteriet på din elcykel. Det viser sig nemlig, at langt størstedelen af de moderne batterier til elcykler kan genoplades direkte fra en hvilken som helst stikkontakt.

Det tager forbløffende kort tid at genoplade batteriet

Sidst men ikke mindst, så vil det typisk ikke tage mere end nogle få timer at genoplade din elcykels batteri (selvfølgelig afhængigt af hvilket batteri du vælger). Det er selvfølgelig hurtigere at tanke bilen op, men tænk blot over alle de penge de sparer. Når dette så er sagt, så anbefales det typisk at du genoplader batteriet på din elcykel over natten. På denne måde er du også altid sikker på aldrig at løbe tør for batteri midt på vejen.