Hacking som hobby?

Hacking som hobby?

Der er stor efterspørgsel efter etiske hackere, og de kan spille en vigtig rolle i at beskytte moderne organisationer og virksomheder.

 

Hvis du får en følelse af præstation i at knække adgangskoder eller få adgang til en hjemmeside, kan etisk hacking være en god hobby for dig. Men hvordan kan man komme i gang?

Hvad er etisk hacking?

 

Etisk hacking, også kendt som white hat hacking, handler om at få tilladelse til at forsøge at bryde ind i virksomheders software og systemer.

 

Den etiske hacker beskriver derefter deres hackingmetode, og hvor hurtigt de har brudt ind i systemerne.

 

Etiske hackere hjælper med at finde problemer og sårbarheder i virksomheders sikkerhed, før ondsindede hackere forsøger at hacke virksomhederne.

 

Etiske hackere er altså gode hackere, der arbejder for at beskytte virksomheder mod black hat hackere. At anvende etiske hackere, udover at bruge effektiv awareness-træning til sine medarbejdere, er en god måde at beskytte sin virksomhed på.

Hvordan gør man etisk hacking til en hobby?

 

Hvis du overvejer at gøre etisk hacking til en hobby, er der forskellige muligheder afhængigt af din nuværende erfaring, færdigheder og ambitioner inden for IT. Din rolle som etisk hacker er at bruge din viden og hacking-evner til at finde sikkerhedssårbarheder i software, så de kan lappes, før de bliver udnyttet af kriminelle hackere.

 

En god måde at komme i gang er at søge online efter grundlæggende introduktionskurser, hvis du ikke har nogen erfaring.

 

Hjemmesider såsom Udemy har masser af begynder- og avancerede kurser om cybersikkerhed og etisk hacking, og mange af dem koster ikke særlig meget.

 

Hvis du ikke kan eller vil bruge penge, er der stadig mange vejledninger på YouTube, der giver en god indføring i de grundlæggende hackingmetoder.

 

YouTube er gratis, og du kan vælge den video og det emne, du kan lide. Du kan også søge i blogs om etisk hacking på internettet.

 

Hacking og programmering

Du skal også have en solid grundlæggende forståelse af script- eller kodesprog og en vis viden om web- og netværkssikkerhed og informationssystemer.

 

Start med at lære Python eller C, og fortsæt derefter med at se på det grundlæggende i penetrationstest. Mens nogle mennesker anbefaler at lære at programmere først, så er det ikke nødvendigt.

 

Nogle af trinene, hvis du ønsker at blive etisk hacker, inkluderer;

 

  At lære kodning og programmering

  At kende de grundlæggende begreber inden for operativsystemer og hardware

  At studere det grundlæggende inden for netværk og sikkerhed

  At have databasefærdigheder

 

Selvom det kan virke som en simpel hobby at forfølge, vil du hurtigt indse, at det kræver en del arbejde og motivation, især hvis du ikke brænder for elektronik og informationsteknologi.

 

Hobbyen kræver, at du løbende styrker dine færdigheder ved at studere og lave praktiske øvelser, så vær klar til at investere en god mængde tid i hobbyen.

 

Udover at have de tekniske færdigheder skal du være en dynamisk problemløser og kunne tænke kritisk for at finde effektive løsninger.