Elcykel guides: Her finder du alt, du skal vide

Elcykel guides: Her finder du alt, du skal vide

Hvis du som rigtig mange andre har overvejet at købe en elcykel, men du ikke rigtig ved, hvad det indebærer at have sådan en, så er der masser af læsestof, du kan kaste dig ud i. Men du kan også bare læse de guides, der er samlet til dig her, så du let kan få et overblik over, hvilke elcykler der er gode, hvad reglerne om elcykler er, og hvordan du passer godt på din elcykel.

Der findes mange forskellige typer elcykler

Noget af det første, du finder ud af, når du kigger efter en elcykel, er, at der findes rigtig mange forskellige typer af elcykler. Derfor kan det også være en udfordring at finde ud af, hvilken type der passer bedst ind i dit liv, men også at finde ud af, hvilken elcykel der er bedst, når du har fundet den type, du gerne vil have. Du kan nemt kigge dig omkring og finde ud af, om du for eksempel har brug for en almindelig elcykel, som passer godt til dig, hvis du bor i byen og kun skal sørge for transport til dig selv, eller om du har brug for en el ladcykel, der passer godt til dig, hvis du har børn, der skal sættes af i skole, før du tager videre på arbejde. Der findes selvfølgelig endnu flere typer, og vil du finde den bedste, kan det godt svare sig at læse elcykel testen fra Boxbike.dk.

Læs reglerne for hastigheden på elcykel, før du køber

Inden du begiver dig ud på cykelstierne, er der nogle enkelte ting, der kan være gode at få styr på på forhånd. For eksempel er der hastighedsbegrænsninger på elcykler, så du har ikke tilladelse til bare at drøne derudaf. Husk derfor at læse godt op på, hvor hurtig en elcykel må køre, så du ikke risikerer at få en bøde eller lignende.

Kig også efter, inden du køber din elcykel, om den overholder reglerne i forhold til motorkraft og lignende. En elcykel må nemlig ikke have en motor med mere en 250 watt, hvis den skal bruges på offentlig vej, så det er altså vigtigt, at tænke over, hvad cyklen skal bruges til, og hvor kraftig motoren skal være, før du køber.

Husk at passe godt på din elcykel

Når du har fået din elcykel hjem, skal du også huske at behandle cyklen ordentligt, så du kan få det bedste ud af den. Du skal for eksempel være særligt opmærksom på, om du brænder controlleren på din elcykel, men der er nogle simple tiltag, du kan tage, for at din elcykel, batteri og motor lever længere. Sørg for eksempel for at have det korrekte dæktryk altid, og husk at en elcykel er en cykel med hjælpemotor, så det er påkrævet, at du træder i pedalerne, for at den virker optimalt. Der findes mange flere gode råd, og vil du være sikker på at have din cykel så længe som muligt, har Boxbike.dk lavet en guide her.