6 tips: Sådan undgår du at blive snydt online

6 tips: Sådan undgår du at blive snydt online

Cyberkriminelle bliver stadigt mere og mere snedige til at finde smuthuller i de forskellige sikkerhedsinstanser på nettet. Der opdages nemlig hver eneste dag nye og kreative hacking-teknikker, der alle sammen sigte mod at stjæle folk personlige oplysninger – og ikke mindst penge. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at man som privatperson forstår at beskytte sig når man færdes online. Hvis du ønsker at undgå at blive snydt online, så bør du derfor læse de følgende 6 tips i denne artikel.

Brug kun et pålideligt netværk til dine transaktioner

Netop fordi cyberkriminelle oftest vil være ude efter en måde at få adgang til din bankkonto, så er det vigtigt at du udviser stor forsigtighed, når du shopper online. Du skal derfor aldrig bruge et netværk du ikke kender til at udføre korttransaktioner – såsom f.eks. offentlige netværk. Et ukendt netværk kan nemlig ofte have ringere sikkerhedsindstillinger, der kan gøre det langt nemmere for hackerne at stjæle dine kortoplysninger. Som tommelfingerregel bør du heller aldrig bruge et netværk uden adgangskode til dine personlige og sårbare transaktioner.

Hold altid dine enheder opdaterede

Du bør hernæst altid sørge for at dine diverse enheder altid er ajourførte, når det kommer til de seneste operativsystemer såvel som webbrowsere. På denne måde vil dine enheder nemlig være langt mindre sårbare overfor virusangreb, malware og andre potentielle farer, så du kan undgå at blive snydt online.

Tjek udgiverens digitale signatur

Når du så skal til at installere de ovennævnte opdateringer, så skal du dog forinden altid lige tjekke udgiverens digitale signatur. Selvom det er forholdsvist usandsynligt, så ved man aldrig om der er tale om et falskt program eller browser. Og der er jo ingen grund til at både hackerne ind på din harddisk med åbne arme.

Anvend kun stærke adgangskoder

Mens vi venter på at kunne bruge ansigtsskanning eller fingeraftryk til at få adgang til vores forskellige konti, så må vi indtil videre nøjes med vores gode gammeldags adgangskoder. Og du skal i denne forbindelse sørge for at gøre din adgangskode så stærk som overhovedet muligt. Brug derfor store og små bogstaver, cifre, tegn til dine adgangskoder – og lad dem aldrig være for korte (minimum 8 tegn). Sidst men ikke mindst bør du altid anvende mere end en adgangskode til dine forskellige konti – også selvom det kan være vanskeligt at huske dem alle sammen.

Hold dig fra mistænkelige links

En hvilken som helst gennemsnits e-mail konto bombarderes hver eneste år af spandevis af spam- og phishingmails, der ofte vil indeholde mistænkelige links. Hvis en mail derfor virker mistænkelig, se vil den sandsynligvis også være det. Så lad være med at klikke på vedhæftede links, som du ikke har bedt om. Og det samme gælder i øvrigt for pop-op vinduer, hvor du bestemt heller ikke skal lade dig lokke.